Офіційний сайт ХОДТРК

Новини

На третину за останні два місяці зросла вартість курятини. Поки антимономольники перевіряють економічну обґрунтованість,  чиновники агровідомства запевняють, що підстави для цінового стрибка таки є. Тож наші журналісти вирішили дізнатися ,  чому все таки дорожчають бройлери. З подробицями Анна Михайловська.  

 

Нині м’ясо птиці майже зрівнялося у ціні з яловичиною та свининою ,кажуть на ринку. І це –лише за останні й місяць.

- Подорожчало сильно, тепер купуємо лише дітям…  

- Ціни вже такі, як на свинину… 

- Не можемо собі дозволити - ціни жахливі…

Продавці розповідають: цінники на м’ясі бролейрів змінюють ледь не щотижня. При цьому причин швидкого здороження курятини не розуміють.

- Тиждень-два і ціни міняємо.. Об’єктивних причин я не бачу…

- А хто нам говорить про причини? Нам тільки називають вартість…  

І все таки причини є. Принаймні ,про це  говорять в  обласному  департаменті агропромислового розвитку. По-перше, кажуть, цього року місцеві виробники бройлерів скоротили м’ясне поголів’я птиці.

Іван ОДЗЕМОК, заступник начальника відділу тваринництва Департаменту агропромислового розвитку ОДА

- На 26 тисяч голів зменшили поголів’я на «Подільському бройлері»… на 38 тисяч голів…

А ще розповідають: цього року зросла вартість на молодняк, який виробники курятини закуповують за кордоном, здорожчали необхідні у цьому виробництві білкові добавки. Плюс - підвищення заробітної плати і витрат на енергоносії. Водночас проблему вивчають антимонопольники. Кажуть - спостерігають зростання цін на куряче м’ясо в області останні два місяці, але про відсутність конкуренції на місцевому ринку не говорять. Натомість зафіксували певний дефіцит м’ясної продукції. Який і міг значною мірою спричинити ціновий стрибок.

Роман ПРИМУШ, заступник голови Хмельницького обласного тервідділення Антимонопольного комітету України

- Велика частина наших бройлерів йде на експорт… і утворився дефіцит…

Антимонопольники кажуть - виробники підвищили ціни на курятину приблизно третину. Наскільки таке зростання є економічно обґрунтованим ще перевірятимуть. 

Поділитись у соціальних мережах:

Facebook Google Bookmarks Twitter

Лише авторизований користувач має можливість залишати коментарі на сайті "Поділля-центр"

  • Авторизація на сайті
     

slogin.info
Template Settings

Color

For each color, the params below will be given default values
Blue Dark_Blue Cyan Purple Green Tomato Yellow

Body

Background Color
Text Color

Spotlight10

Background Color

Footer

Note: Layout Contact-Us is applied only for menu Contact Us and menu About Us.
Select menu
Google Font
Body Font-size
Body Font-family
Direction